Barn undrer sig

Kan du huske den? Kængurustylten – en favorit i hjemmet, børnehaven og SFO’en. Men dens popularitet stopper ikke her. Kængurustylten er stadig populær blandt børn den dag i dag. Den er endda så sjov, at børnene må passe på, at deres forældrene ikke sætter sig for at gentage succesoplevelsen med det nostalgiske stykke legetøj.

Mere end blot et hop

Du kender det sikkert godt, følelsen af frihed og glæde, når du hopper, gynger eller løber. De færreste er dog klar over, at et hop på en kængurustylte ikke blot er sjovt men også lærerigt. De seneste årtier har sat stor fokus på aktiv læring. Du kan garanteret sagtens huske udfordringen ved at stige op på kængurustylten, holde balancen og komme sikkert ned igen. Derfor kan du nikke genkendende til, at dette legetøj ikke blot underholder og stimulerer børn, men også forbedrer barnets motorik, koncentration og balanceevne. Dit barn er sikret mange timers sjov ude i det fri med dette gamle legetøj og læringsredskab.

Hvorfor kænguru?

Både børn såvel som voksne kan nemt huske kængurustylten, som er opkaldt efter Australiens karakteristisk hoppende dyr kænguruen. Det karakteristiske dyr og dens pung optræder i adskillige striber og tegneserier, blandt andet med Mickey Mouse og hans hund Pluto. Det er derfor umuligt at forbinde dyret med andet end sjov. Og sjov, det er lige hvad kængurustylten er. Den gør det muligt for dit barn at hoppe (næsten) ligeså højt som en kænguru, samtidig med at vigtige egenskaber udvikles. Blandt andet forbedres børnenes evne til at holde balancen samt koordinere og time deres bevægelser. Netop balanceevnen har vist sig at være meget vigtig i forhold til barnets senere indlærings- og koncentrationsevner. Disse evner er som bekendt centrale ved skolestart og i hele ens fremtid. Kængurustylten fra Swingcar.dk er både praktisk (sammenklappelig) og sej (da den har kunstneriske flammer opad stangen.) Hvis dette stykke legetøj ikke allerede er en del af dit barns samling, så tænk blot på alle dine skægge barndomsminder med kængurustylten. Hvis du har lyst, kan du endda dele dine minder med at smide en kommentar med din historie under dette indlæg.