De fleste af os har altid vidst, at børns brug af fantasi er godt for dem. Vi kan se på børn, hvor glade de bliver, når de får lov at lege og bruge deres fantasi. På University of Berkeley - California har forskeren Alison Gopnik fundet ud af, at børns brug af fantasi har stor betydning for deres udvikling og indlæringsevner.

Hendes forsøg viste, at børn der var bedre til at bruge deres fantasi ræsonnerede bedre og var gode til at finde løsninger på problemer. Ifølge Alison Gopnik er det vigtigt, fordi den nyeste forskning viser, at børn lettere lærer nye ting, hvis de er gode til at finde løsninger på problemer.

Det er derfor vigtigt at lade børn bruge deres fantasi, fordi det i sidste ende styrker deres udvikling, og det giver dem nogle helt unikke redskaber til senere i livet. Hun anser det for vigtigt, at vi lader børn bruge tid i deres fantasiverden, da det kan gøre dem bedre til at forstå omverdenen. Du kan læse lidt mere om hendes forsøg her.

Hos Swingcar.dk har vi altid anset leg for at være vigtigt for børns udvikling, og vi er glade for, at forskere også er begyndt at kigge nærmere på, hvorfor det er vigtigt, at vi lader vores børn bruge deres fantasi. Fantasi er noget, som alle børn har, og det er vigtigt, at forældre respekterer og tillader, at barnet bruger sin fantasi.

Når det kommer til børns brug af fantasi, er legetøj med til at skabe en kopi af den virkelige verden. Vi kender f.eks. alle sammen at børn leger teselskab, kører bil osv. Børn kopierer hele tiden voksnes adfærd. Du skal være glad for, at dit barn har en stærk fantasi, fordi som de har vist på University of Berkeley, bliver det langt lettere for dit barn at suge lærdom til sig på den måde.

Hvor vigtigt er det for dig, at dit barn får lov at bruge sin fantasi?