Børn i naturen

Hvis du mangler inspiration til, hvad hele familien kan lave sammen, kan vi opfordre jer til, at I tager ud i den smukke danske natur. Det er både sundt og hyggeligt. Der har været en række undersøgelser fra både ind- og udland, som viser, at børn er mindre ude i naturen end deres forældre var. Vaskepulveret OMO har en kampagne med navnet "Snavs er godt," som handler om, at børn skal lege mere udenfor. De lavede også en undersøgelse, der viste, at forældre brugte mere tid udenfor, da de var børn, i forhold til deres børn. Det er blot endnu en grund til, at hele familien bør tage ud i naturen og nyde vejret. Det er bare med at udnytte, at vejret endelig er blevet godt.

Hele familien har godt af frisk luft

Det er ikke kun børn, som får meget ud af at bruge tid i naturen. Det gavner os alle sammen, at vi bruger tid i naturen. Ifølge OMO's kampagne er det lettere at få børn med udenfor, når forældre selv tager med ud i naturen. Derfor er det en god idé at tage hele familien med ud i skoven, så I alle sammen kan nyde det gode vejr. Det gode ved at bruge tid i naturen er, at det ikke koster penge. Det er en af livets gratis fornøjelser.

Masser af steder at være barn i naturen

Naturen er alle steder omkring os, så det er bare med at komme af sted. I kan f.eks. bruge tid disse steder:

Parker

I de fleste byer er der altid parker, som du kan tage hele familien med ned i. Der findes både mindre parker, som nok nærmere kan betegnes som et grønt område, og så de store parker hvor I kan være en del af naturen, selvom I bor midt inde i en by.

Stranden

En af de mest vidunderlige ting ved Danmark er, at vi har masser af strande. Om sommeren er det altid populært at bruge tid ved stranden. Det er muligt, at du ikke slipper udenom at give børnene en is, hvis du tager på stranden. :D

Skoven

Der er altid masser at lave i skoven. Børn elsker at løbe rundt i skoven. Skoven er et populært valg både i dårligt og godt vejr.

Hvad er jeres families yndlingssted i naturen?