Masseeksperimentet 2012 undersøgte elevers koncentration og smag. Resultaterne fra koncentrationsforsøget viste, at hvis børn er aktive fra morgenstunden, så styrkes børns læring, da de lettere kan koncentrere sig om skoleopgaver.

Børn der var aktive om morgnen, enten fordi de går til skole eller cykler, havde en bedre koncentrationsevne i løbet af formiddagen. Du kan læse mere om resultaterne her.

Resultaterne viser, at forældre der kører deres børn i skole, bør overveje, om det er muligt at få motion ind i deres børns morgenprogram. For de fleste børns vedkommende, er den letteste form for morgenmotion, hvis de cykler i skole.

Det er værd at bemærke, at der deltog hele 19.527 elever i undersøgelsen, så når forældre vil styrke børns læring, får de meget ud af at lade deres børn cykle i skole. Vi ved godt, at det ikke altid kan lade sig gøre, hvis I har en stor afstand til skolen. Men hvis det er muligt, er det virkelig en god idé at cykle.

Der er dog nok også mange forældre, som kører deres børn i skole, fordi de frygter at sende deres børn ud i trafikken. Det er en frygt, som selvfølgelig er helt i orden, for forældre skal selvfølgelig beskytte sine børn. For at mindske denne frygt er det vigtigt, at forældre lærer deres børn at cykle sikkert i trafikken. Det er vigtigt, at forældre starter tidligt med at arbejde med barnets motoriske evner.

Det er selvfølgelig vigtigt, at du lærer dit barn at cykle tidligt og kører med dit barn i starten, indtil du vurderer, at dit barn er klar til at cykle selv. Men faktisk kan du starte endnu tidligere.

Du kan starte med en løbecykel. Det er en cykel uden pedaler, hvor dit barn i stedet for løber. Hvis du vil se, hvordan en løbecykel ser ud, kan du se løbecykler her. En løbecykel lærer dit barn at holde balancen og derved forbedrer barnet hurtigere sine motoriske evner. Det bliver lettere at lære et barn at cykle senere hen, når barnet allerede har lært at holde balancen på en løbecykel. Vores oplevelse er, at børn elsker at bevæge sig, når de får lov at drøne rundt.

Hvordan kommer dit barn i skole?