Børn balancerer

Balance er en stabilisering af musklerne. Balanceevnen er meget vigtig i forhold til barnets sundhed, da risikoen for fald og skader øges ved en dårlig balance. Balancesansen, også kaldet den vestibulære sans, sidder i det indre øre. Den registrerer hovedets bevægelse, og sætter det i forhold til lodlinjen og tyngdekraften. Vær opmærksom på, at en dårligt fungerende vestibulær sans kan medføre svimmelhed, kvalme eller hovedpine ved for eksempel en gyngetur. En styrkelse af barnets balanceevne har ligeledes vist sig at forbedre dennes indlæringsevner. Koncentrationsevnen styrkes også via. balanceøvelserne.

Balancebrættet – den klassiske vej til en bedre balanceevne

Balancebrættet i vores webshop ligner det klassiske læringsredskab. Men denne model gør det meget sjovere for barnet at træne balanceevnen, da brættet indeholder en udfordrende labyrint. De forskellig farvede kugler skal i mål. Er dit barn klar til at tage udfordringen op? Balanceevnen forbedres ved dette legetøj, hvor det gælder om at stabilisere brættet, så dets kanter ikke rører jorden. Men pas på! Kuglerne skal jo også i mål.

Løbehjulet

Det klassiske løbehjul forbedrer ligeledes barnets balance og koordinationsevner specielt ved sving. Legetøjet går aldrig af mode. Det er simpelt og giver god motion. Løbehjulet er således både et legetøj, lærings- og transportmiddel. Vi har har desuden de specielle ”trick” eller ”stunt løbehjul”. Disse løbehjul kan benyttes til hop og ramper til de børn, som er klar til at udfordre deres balance. Løbehjulene fås til forskellige aldersgrupper og i adskillige farverige modeller. Du kan se billeder af dem her.

Sansegyngen

Sansegyngen er danskproduceret ved hjælp af god gammeldags håndkraft. Den kan både placeres udendørs og indendørs, og er desuden så stor, at flere børn sagtens kan drage nytte af den samtidig. Når barnet leger på sansegyngen, udfordres dets balanceevne og derved forbedres barnets koordinationsevne. Styrkelsen af netop de to sanseområder har vist sig at være meget vigtige i forhold til barnets senere indlærings- og koncentrationsevner. Ligeledes forbedrer sansegyngen barnets motorik og reaktionsevne, når gyngen svinger frem og tilbage. Du kan endda gøre sansegyngen endnu mere hyggelig ved at købe en hynde i én af vores fem flotte farver, se mere her. Læg en kommentar hvis du har noget på hjertet.